Társkereső Monor

Legújabb monori társkereső nők

Rózsa társkereső Monor
Rózsa, 61
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 165 cm. Hajszín: Vörös. Szemszín: Zöld. Csillagjegy: Mérleg.
Andrea társkereső Monor
Andrea, 40
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 165 cm. Testalkat: Molett. Hajszín: Barna. Szemszín: Kék. Csillagjegy: Kos.Végzettség: Főiskola. Sport: Legalább heti egyszer. Utazás: Amikor tudok.
Ági társkereső Monor
Ági, 35
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 160 cm. Szemszín: Kék. Csillagjegy: Rák.Végzettség: Szakközépiskola. Sport: Sportőrült vagyok. Utazás: Amikor tudok.
Icus társkereső Monor
Icus, 75
Társkereső Monor
Több éve özvegy vagyok, egyedül élek. Komoly kapcsolatot keresek, egy hozzámillő Úr személyében. Vidám természetü, utazást szinházat kedvelő hölgy vagyok. Rossz egyedül.

Legújabb monori társkereső férfiak

Péter társkereső Monor
Péter, 25
Társkereső Monor
Nem vagyok egy különleges ember azt szeretik bennem hogy mindig mellettük vagyok sosem hagyom őket cserben jó a humorom vicces vagyok szeretek viccelődni és remélem hogy megtalálom a párom.
Benjámin társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 193 cm. Hajszín: Barna. Szemszín: Barna. Csillagjegy: Nyilas.
Robert társkereső Monor
Robert, 37
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 184 cm. Testalkat: Átlagos. Hajszín: Fekete. Szemszín: Zöld. Csillagjegy: Rák.Végzettség: Szakközépiskola. Sport: Nem az én stílusom. Utazás: Néha.
Isván társkereső Monor
Isván, 51
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Csillagjegy: Halak.

Társkereső Monor: első találkozás

Monor rengeteg lehetőséget nyújt az első találkozás, első randi helyszínéül a társkeresőknek. 149 komoly társkereső keresi párját ebből a városból. Monor városában megszámlálhatatlan étterem szórakozóhely, kávézó, vagy szabadtéri program várja nappal és éjszaka is azokat, akik párt keresnek. A randihely helyszínét mindig úgy válasszuk meg, hogy figyelembe vesszük azt, hogy milyen a randipartner, mit szeret, hogy már az első pillantás is felejthetetlen legyen. A legjobb az, ha közösen válasszuk ki az első randihely helyszínét, így szinte biztos, hogy egy maradandó élménnyel gazdagodunk Monor városában. Mindenképp olyan helyszínt válasszunk ami romantikus, csendes, ezzel is segítve az ismerkedést randipartnerünkkel. A legtöbb egyedülálló társkereső a kávézókat részesíti előnyben, ahol könnyen lehet ismerkedni. Nagyon sokan a szabadtéri programokat is szeretik, ahol aktívan lehet ismerkedni. Ha nem találsz randihelyet Monor városában akkor érdemes megnézni a környező városokat, hiszen onnan is 36271 társkereső keresi a szerelmet.

Fényképes monori társkereső nők

Krisztina társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 174 cm. Testalkat: Átlagos. Hajszín: Szőke. Szemszín: Kék. Csillagjegy: Nyilas.Végzettség: Szakközépiskola. Utazás: Amikor tudok.
Kata társkereső Monor
Kata, 21
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 163 cm. Testalkat: Sportos. Hajszín: Szőke. Szemszín: Barna. Csillagjegy: Vízöntő.Végzettség: Szakközépiskola. Sport: Sportőrült vagyok. Utazás: Néha.
Klaudia társkereső Monor
Társkereső Monor
Üdv Klaudia vagyok 22 éves de az már az adataimból is látható :) , természetesen én is azért vagyok itt mert a páromat keresem egy olyan férfi személyében aki velem együtt elfogadja 2 tündéri kislányomat is, alapjáraton háziasszony vagyok de ha van lehetőségem nagyon is szeretek csavarogni, nem vagyok válogatós : fagyi, mozi bármi jöhet, ha az anyagiak nem engedik a séta a parkban is tökéletesen megfelel :) mivel itt korlátozott a kommunikáció kérlek keress meg a legismertebb profiloldalon is (aminek a névét itt nem szabad leírni :) ) viszont nem lesz nehéz dolgod mert rajtam kívül csak 9 Sebestyén Klaudia van ott így könnyen kiválaszthatsz engem :)
Tünde társkereső Monor
Tünde, 43
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 167 cm. Hajszín: Szőke. Csillagjegy: Kos.

Fényképes monori társkereső férfiak

Erik társkereső Monor
Erik, 25
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 173 cm. Testalkat: Mackós. Hajszín: Fekete. Szemszín: Kék. Csillagjegy: Mérleg.Sport: Legalább heti egyszer. Utazás: Néha.
Máté társkereső Monor
Máté, 27
Társkereső Monor
Rendszergazda és programozóként dolgozom, több helyen. Ez eléggé meghatározza a nem munkával töltött időmet is. Le szoktam ülni a gép elé, és amikor már az agyam nem bír semmit, játszom. Bár manapság ritkán fordul elő, szóval nem vagyok elveszve. Érdekel a streamelés komolyabban. Ideig űztem, de munka közbeszólt. Blogommal is foglalkozni kéne. Főként munkával kapcsolatos, írásaimmalés food critic jellegű dolgokat osztok meg. Mémek terén naprakész vagyok. Gyártok is sajátokat. Ha eljutunk odaáig, memutatom a mém mappám. ( Komolyan van) Talán sokaknak fárasztó és kibírhatatlan, de angolul és magyarul is ismerek elég sok szóviccet, és amikor adja a helyzet random eszembe jutnak sajátok is. Főzni tudok. Néha jól, néha nem. Senkit sem mérgeztem még meg. Sütni viszont egyáltalán nem. 195 magas vagyok, INFP-T, és igen, hosszú a hajam. Ez annak az eredménye, hogy egyszer barát frizurát csinált a fodrász, mégpedig 12. osztály előtt. Azóta meg megszoktam. Hiába ír rákot az oldal, ikrek vagyok. Jún 21 az még ikrek. :D Rengeteg minden csinálok angolul. Olvasás, film-, sorozatnézés. Sci-fi és fantasy novellákat is angolul írok. Meg egyebeket is. Minden nap bejárok Budapestre, idővel valószínüleg lakni is ott fogok, de jelenleg Monoron vagyok albérletben.
Sanyala társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 168 cm. Hajszín: Szőke. Csillagjegy: Nyilas.
Áki társkereső Monor
Áki, 28
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Csillagjegy: Szűz.

50 feletti monori társkereső nők

Rózsa társkereső Monor
Rózsa, 61
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 165 cm. Hajszín: Vörös. Szemszín: Zöld. Csillagjegy: Mérleg.
Icus társkereső Monor
Icus, 75
Társkereső Monor
Több éve özvegy vagyok, egyedül élek. Komoly kapcsolatot keresek, egy hozzámillő Úr személyében. Vidám természetü, utazást szinházat kedvelő hölgy vagyok. Rossz egyedül.
Ica társkereső Monor
Ica, 68
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 165 cm. Testalkat: Átlagos. Hajszín: Ősz. Szemszín: Barna. Csillagjegy: Vízöntő.Végzettség: Szakközépiskola. Sport: Nem az én stílusom. Utazás: Néha.
Violett társkereső Monor
Társkereső Monor
Csak komoly kapcsolatot keresek. Kalandorok kíméljenek.

50 feletti monori társkereső férfiak

Isván társkereső Monor
Isván, 51
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Csillagjegy: Halak.
Sándor társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 185 cm. Hajszín: Barna. Szemszín: Barna. Csillagjegy: Halak.Végzettség: Szakközépiskola.
Jani társkereső Monor
Jani, 60
Társkereső Monor
Középkorú,fiatalos kinézetű,család és gyermekcentrikus,jőzanéletvitelű,hüséges,érzelemgazdag Monori férfi vagyok. Olyan hasonló életvitelü egyedülálló,érzelemgazdag Monori hölgyet keresek társnak akinek fontos a szeretet,megbecsülés és a tisztelet és tudja viszonozni az érzelmeket. Szilikon,pirszing,tetkő mentes,dúskeblű 28-40 közötti korosztályból való aki nem link és nem kamus(Hazudós). Fényképet azért nem tettem fel mert ém a személyes találkozás hive vagyok. Egy pici gyermek nem akadály. Irj magadról és ha van a gyermekedrőll is.. Hogyha van róllad és a gyermekről képed(tek) azt meg köszönöm. Ezzel zárom soraimat,üdvözl János... Ui Lehetsz duci is... Várom mielőbbi jelentkezésed..
Anthony társkereső Monor
Társkereső Monor
Alapvetően Magyarországon élek, van egy házam nem messze a Fővárostól, jelenleg külföldön dolgozom, biztonsági tanácsadóként egy külföldi cégnél amely különféle biztonsági projektekkel foglalkozik. Nem vagyok tehetős ember, de, szerencsére anyagi gondjaim nincsenek. Szeretem az aktív szabadidős tevékenységeket, sokat sportolok, leginkább a szakmámból eredően a nehéz atlétika sportok amik közel állnak hozzám, de, kedvelem a kerékpározást, és az úszást is. Szeretem a zenét, a Orchestral Rock amit a legtöbbet hallgatok, de, kedvelem a komolyzenét is, Vivaldi, Mozart, Wagner. Sokat olvasok, inkább klasszikussá vált íróktól, kedvencem Jaroslav Hasek. Imádok filmeket nézni, igen jelentős gyűjteményem van belőlük, minden műfajban. Szeretek utazgatni, eddig hatvan országban jártam, remélem itt még nem állok meg és sikerül még újabb országokat meglátogatnom. Keresem a párom!

Kedves Társkereső

Ha elhatároztad magad, és valóban meg akarod találni életed szerelmét, akkor itt a helyed a Páratlan társkereső oldalon! A legdinamikusabban fejlődő komoly társkereső oldalt találtad most meg, ahova veled együtt több száz új társkereső regisztrál nap, mint nap, olyanok akik komolyan gondolják az ismerkedést. Nálunk játszva találhatod meg a nagy Őt, akivel könnyedén szervezhetsz magatoknak egy kellemes randit! A Páratlan társkereső oldalon lévő aktív, Prémium tagok nagyon hamar, akár napokon belül találhatnak randipartnert. A Páratlan társkereső adatlapjaira feltöltött adatlapok és képek ellenőrzöttek, a szerkesztők igyekeznek komoly szándékkal jelen lévő társkereső partnereket biztosítani.

Ingyenesen megismerhető monori társkereső nők

Melinda társkereső Monor
Társkereső Monor
Szenvedelyes vagyok, de csak azzal, aki kierdemelte..
Anita társkereső Monor
Anita, 25
Társkereső Monor
22 éves vagyok, egy kicsiny faluból, amit imádok. Jelenleg óvó néniként dolgozom, nagyon szeretem a hivatásom. Szeretek bulizni a barátaimmal, koncertekre járni, sorozatokat nézni, olvasni, sétálni. Egy életvidám, mosolygós nőnek tartom magam :)
Moni társkereső Monor
Moni, 46
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 172 cm. Hajszín: Vörös. Csillagjegy: Mérleg.
Manici társkereső Monor
Manici, 20
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 155 cm. Testalkat: Átlagos. Hajszín: Barna. Szemszín: Barna. Csillagjegy: Oroszlán.Végzettség: Szakközépiskola. Sport: Sportőrült vagyok. Utazás: Amikor tudok.

Ingyenesen megismerhető monori társkereső férfiak

Lali társkereső Monor
Lali, 40
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 175 cm. Csillagjegy: Halak.
László társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Csillagjegy: Rák.
Ricsi társkereső Monor
Ricsi, 20
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 193 cm. Csillagjegy: Nyilas.Végzettség: Szakközépiskola.
Norbertó társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 180 cm. Testalkat: Sportos. Hajszín: Barna. Szemszín: Zöld. Csillagjegy: Mérleg.Végzettség: Szakközépiskola. Sport: Legalább heti egyszer. Utazás: Amikor tudok.

Online monori társkereső nők

Rózsa társkereső Monor
Rózsa, 61
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 165 cm. Hajszín: Vörös. Szemszín: Zöld. Csillagjegy: Mérleg.

Diplomás monori társkereső nők

Andrea társkereső Monor
Andrea, 40
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 165 cm. Testalkat: Molett. Hajszín: Barna. Szemszín: Kék. Csillagjegy: Kos.Végzettség: Főiskola. Sport: Legalább heti egyszer. Utazás: Amikor tudok.
Melinda társkereső Monor
Társkereső Monor
Szenvedelyes vagyok, de csak azzal, aki kierdemelte..
Anita társkereső Monor
Anita, 25
Társkereső Monor
22 éves vagyok, egy kicsiny faluból, amit imádok. Jelenleg óvó néniként dolgozom, nagyon szeretem a hivatásom. Szeretek bulizni a barátaimmal, koncertekre járni, sorozatokat nézni, olvasni, sétálni. Egy életvidám, mosolygós nőnek tartom magam :)
Fruzsinka társkereső Monor
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 178 cm. Testalkat: Molett. Hajszín: Barna. Szemszín: Barna. Csillagjegy: Oroszlán.Végzettség: Főiskola. Sport: Legalább heti egyszer. Utazás: Amikor tudok.

Diplomás monori társkereső férfiak

Máté társkereső Monor
Máté, 27
Társkereső Monor
Rendszergazda és programozóként dolgozom, több helyen. Ez eléggé meghatározza a nem munkával töltött időmet is. Le szoktam ülni a gép elé, és amikor már az agyam nem bír semmit, játszom. Bár manapság ritkán fordul elő, szóval nem vagyok elveszve. Érdekel a streamelés komolyabban. Ideig űztem, de munka közbeszólt. Blogommal is foglalkozni kéne. Főként munkával kapcsolatos, írásaimmalés food critic jellegű dolgokat osztok meg. Mémek terén naprakész vagyok. Gyártok is sajátokat. Ha eljutunk odaáig, memutatom a mém mappám. ( Komolyan van) Talán sokaknak fárasztó és kibírhatatlan, de angolul és magyarul is ismerek elég sok szóviccet, és amikor adja a helyzet random eszembe jutnak sajátok is. Főzni tudok. Néha jól, néha nem. Senkit sem mérgeztem még meg. Sütni viszont egyáltalán nem. 195 magas vagyok, INFP-T, és igen, hosszú a hajam. Ez annak az eredménye, hogy egyszer barát frizurát csinált a fodrász, mégpedig 12. osztály előtt. Azóta meg megszoktam. Hiába ír rákot az oldal, ikrek vagyok. Jún 21 az még ikrek. :D Rengeteg minden csinálok angolul. Olvasás, film-, sorozatnézés. Sci-fi és fantasy novellákat is angolul írok. Meg egyebeket is. Minden nap bejárok Budapestre, idővel valószínüleg lakni is ott fogok, de jelenleg Monoron vagyok albérletben.
Norbi társkereső Monor
Norbi, 37
Társkereső Monor
Egyedülálló vagyok.Magasság: 184 cm. Testalkat: Sportos. Hajszín: Barna. Szemszín: Kék. Csillagjegy: Bak.Végzettség: Főiskola. Sport: Sportőrült vagyok.
Jani társkereső Monor
Jani, 60
Társkereső Monor
Középkorú,fiatalos kinézetű,család és gyermekcentrikus,jőzanéletvitelű,hüséges,érzelemgazdag Monori férfi vagyok. Olyan hasonló életvitelü egyedülálló,érzelemgazdag Monori hölgyet keresek társnak akinek fontos a szeretet,megbecsülés és a tisztelet és tudja viszonozni az érzelmeket. Szilikon,pirszing,tetkő mentes,dúskeblű 28-40 közötti korosztályból való aki nem link és nem kamus(Hazudós). Fényképet azért nem tettem fel mert ém a személyes találkozás hive vagyok. Egy pici gyermek nem akadály. Irj magadról és ha van a gyermekedrőll is.. Hogyha van róllad és a gyermekről képed(tek) azt meg köszönöm. Ezzel zárom soraimat,üdvözl János... Ui Lehetsz duci is... Várom mielőbbi jelentkezésed..
Anthony társkereső Monor
Társkereső Monor
Alapvetően Magyarországon élek, van egy házam nem messze a Fővárostól, jelenleg külföldön dolgozom, biztonsági tanácsadóként egy külföldi cégnél amely különféle biztonsági projektekkel foglalkozik. Nem vagyok tehetős ember, de, szerencsére anyagi gondjaim nincsenek. Szeretem az aktív szabadidős tevékenységeket, sokat sportolok, leginkább a szakmámból eredően a nehéz atlétika sportok amik közel állnak hozzám, de, kedvelem a kerékpározást, és az úszást is. Szeretem a zenét, a Orchestral Rock amit a legtöbbet hallgatok, de, kedvelem a komolyzenét is, Vivaldi, Mozart, Wagner. Sokat olvasok, inkább klasszikussá vált íróktól, kedvencem Jaroslav Hasek. Imádok filmeket nézni, igen jelentős gyűjteményem van belőlük, minden műfajban. Szeretek utazgatni, eddig hatvan országban jártam, remélem itt még nem állok meg és sikerül még újabb országokat meglátogatnom. Keresem a párom!

Monor társkereső nők és férfiak leírásai

Anthony, 54 éves társkereső Monor

Alapvetően Magyarországon élek, van egy házam nem messze a Fővárostól, jelenleg külföldön dolgozom, biztonsági tanácsadóként egy külföldi cégnél amely különféle biztonsági projektekkel foglalkozik. Nem vagyok tehetős ember, de, szerencsére anyagi gondjaim nincsenek. Szeretem az aktív szabadidős tevékenységeket, sokat sportolok, leginkább a szakmámból eredően a nehéz atlétika sportok amik közel állnak hozzám, de, kedvelem a kerékpározást, és az úszást is. Szeretem a zenét, a Orchestral Rock amit a legtöbbet hallgatok, de, kedvelem a komolyzenét is, Vivaldi, Mozart, Wagner. Sokat olvasok, inkább klasszikussá vált íróktól, kedvencem Jaroslav Hasek. Imádok filmeket nézni, igen jelentős gyűjteményem van belőlük, minden műfajban. Szeretek utazgatni, eddig hatvan országban jártam, remélem itt még nem állok meg és sikerül még újabb országokat meglátogatnom. Keresem a párom!

Jani, 60 éves társkereső Monor

Középkorú,fiatalos kinézetű,család és gyermekcentrikus,jőzanéletvitelű,hüséges,érzelemgazdag Monori férfi vagyok. Olyan hasonló életvitelü egyedülálló,érzelemgazdag Monori hölgyet keresek társnak akinek fontos a szeretet,megbecsülés és a tisztelet és tudja viszonozni az érzelmeket. Szilikon,pirszing,tetkő mentes,dúskeblű 28-40 közötti korosztályból való aki nem link és nem kamus(Hazudós). Fényképet azért nem tettem fel mert ém a személyes találkozás hive vagyok. Egy pici gyermek nem akadály. Irj magadról és ha van a gyermekedrőll is.. Hogyha van róllad és a gyermekről képed(tek) azt meg köszönöm. Ezzel zárom soraimat,üdvözl János... Ui Lehetsz duci is... Várom mielőbbi jelentkezésed..

Violett, 50 éves társkereső Monor

Csak komoly kapcsolatot keresek. Kalandorok kíméljenek.

Anita, 25 éves társkereső Monor

22 éves vagyok, egy kicsiny faluból, amit imádok. Jelenleg óvó néniként dolgozom, nagyon szeretem a hivatásom. Szeretek bulizni a barátaimmal, koncertekre járni, sorozatokat nézni, olvasni, sétálni. Egy életvidám, mosolygós nőnek tartom magam :)

Melinda, 43 éves társkereső Monor

Szenvedelyes vagyok, de csak azzal, aki kierdemelte..

Klaudia, 24 éves társkereső Monor

Üdv Klaudia vagyok 22 éves de az már az adataimból is látható :) , természetesen én is azért vagyok itt mert a páromat keresem egy olyan férfi személyében aki velem együtt elfogadja 2 tündéri kislányomat is, alapjáraton háziasszony vagyok de ha van lehetőségem nagyon is szeretek csavarogni, nem vagyok válogatós : fagyi, mozi bármi jöhet, ha az anyagiak nem engedik a séta a parkban is tökéletesen megfelel :) mivel itt korlátozott a kommunikáció kérlek keress meg a legismertebb profiloldalon is (aminek a névét itt nem szabad leírni :) ) viszont nem lesz nehéz dolgod mert rajtam kívül csak 9 Sebestyén Klaudia van ott így könnyen kiválaszthatsz engem :)

Icus, 75 éves társkereső Monor

Több éve özvegy vagyok, egyedül élek. Komoly kapcsolatot keresek, egy hozzámillő Úr személyében. Vidám természetü, utazást szinházat kedvelő hölgy vagyok. Rossz egyedül.

Máté, 27 éves társkereső Monor

Rendszergazda és programozóként dolgozom, több helyen. Ez eléggé meghatározza a nem munkával töltött időmet is. Le szoktam ülni a gép elé, és amikor már az agyam nem bír semmit, játszom. Bár manapság ritkán fordul elő, szóval nem vagyok elveszve. Érdekel a streamelés komolyabban. Ideig űztem, de munka közbeszólt. Blogommal is foglalkozni kéne. Főként munkával kapcsolatos, írásaimmalés food critic jellegű dolgokat osztok meg. Mémek terén naprakész vagyok. Gyártok is sajátokat. Ha eljutunk odaáig, memutatom a mém mappám. ( Komolyan van) Talán sokaknak fárasztó és kibírhatatlan, de angolul és magyarul is ismerek elég sok szóviccet, és amikor adja a helyzet random eszembe jutnak sajátok is. Főzni tudok. Néha jól, néha nem. Senkit sem mérgeztem még meg. Sütni viszont egyáltalán nem. 195 magas vagyok, INFP-T, és igen, hosszú a hajam. Ez annak az eredménye, hogy egyszer barát frizurát csinált a fodrász, mégpedig 12. osztály előtt. Azóta meg megszoktam. Hiába ír rákot az oldal, ikrek vagyok. Jún 21 az még ikrek. :D Rengeteg minden csinálok angolul. Olvasás, film-, sorozatnézés. Sci-fi és fantasy novellákat is angolul írok. Meg egyebeket is. Minden nap bejárok Budapestre, idővel valószínüleg lakni is ott fogok, de jelenleg Monoron vagyok albérletben.

Péter, 25 éves társkereső Monor

Nem vagyok egy különleges ember azt szeretik bennem hogy mindig mellettük vagyok sosem hagyom őket cserben jó a humorom vicces vagyok szeretek viccelődni és remélem hogy megtalálom a párom.

Hol van Monor?

149 társkereső keresi társát Monor városából. Társkeresőnk lehetővé teszi, hogy településenként szűrj az egyedülállók között. Messzebb is utaznál? Megadhatod azt is, hogy maximum milyen messze lehet az akit keresel. Kereshetsz életkorra, magasságra, szem- és hajszínre és további tulajdonságokra is.

Monori randihelyek társkeresőknek

Randiznátok, de nem tudjátok hova menjetek? A térképen bejelöltük a közelben található kávézókat, ahol egy jót beszélgethettek, könnyen ismerkedhettek.